Kérdése van? Írjon nekünk mi megtaláljuk rá a választ!

Kérdezzen tőlünk!

Tegye fel kérdéseit, vagy olvassa el írásainkat.

Tegye fel kérdését! >>

Referenciáink

Referencia

Címkék: deepskeye

Itt megtekintheti, vagy a fenti menükre kattintva kategorizálva is megtalálja referenciáinkat!

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Címkefelhő

7/24 rendelkezésre állás

teljes körű garancia

szoftverkövetés biztosítása saját fejlesztések esetén

tárhely szolgáltatás

hosting szolgáltatás

fejlesztések ajánlása

partnerkapcsolat, outsourcing

közösségépítés és programszervezés

Támogatónk

 

Gothic inside

menükezelő modul Szabadon létrehozható tetszőleges számú menü vagy rovat, melyekbe változatos formában helyezhető el galéria, letöltés, szöveges tartalom, termék, szolgáltatás, videó vagy amit csak szükséges. A menürendszer felépítését és működését csak a megjelenés korlátozhatja, vízszintes menü elhelyezésnél az oldal szélessége határt szabhat a kategóriák számának, lenyíló, legördülő, függőleges menü esetén csak a használhatóságot kell szem előtt tartani, a kategóriák és szintek száma szinte korlátlan! Néhány kattintással átrendezhető a menük sorrendje, a struktúra egyes részei vagy az egész rendszer letiltható, újraépíthető. Minden menü egyedileg optimalizálható keresőkhöz (menü SEO).

box modul Folyamatosan változó tartalom mellett, folyamatosan változhat az oldal megjelenése. A boxkezelő segítségével szabadon áthelyezhető minden elem, csak a képzelet szab határt a variációs lehetőségeknek. Nincs kötött forma, nincs előre meghatározott oldalszerkezet. Úgy állítható be minden oldal, ahogy a felhasználóknak a legkényelmesebb, legjobban használható. Akár tartalmi elem, akár szolgáltatás elhelyezhető a boxokban, melyek meghatározott formában ott jelennek meg ahova éppen mozgatjuk őket. Lehetőség van a boxpanelek több rovatban való használatára, így ha egy elrendezés jól bevált, azt néhány kattintással, akár több menüben is alkalmazhatjuk, így nem kell hosszú időt tölteni egy struktúra újbóli elkészítésével. A panelek segítségével akár menünként, vagy tartalmi elemenként külön hirdetéseket, ajánlókat helyezhetünk el az oldalon.

tartalmi elem modul A tartalmi elem kezelő segítségével, könnyen, gyorsan, egyszerűen tartható karban az oldal. Mindig naprakész információ jut el az érdeklődőkhöz, csak azt kell eldönteni milyen formában kívánjuk az információkat közzétenni. A tartalmi elem kezelő típusainak száma korlátlan, folyamatosan fejlesztésük a rendszer alapját képezi. Nem kell mindent előre elhatározni, ha változik az elképzelés, akkor változhat az Gothic CMS (admin) is. Tartalmi elem lehet cikk, termék, szolgáltatás, galéria, videó, hanganyag, letöltés vagy amire csak szükség van ahhoz, hogy eredményesen használhassuk az oldalt. Minden tartalmi elem saját objektumkezelővel rendelkezik, hogy a kapcsolódó képek, flash objektumok könnyen elérhetőek legyenek. A kapcsolódó anyagokkal átirányítható a látogatóit hasonló tartalmú aloldalakra, vagy linkek segítségével partnerek oldalaira.

táblázat szerkesztő és .CSV kezelő modul A táblázatkezelő lehetőséget biztosít, hogy egységes formában jelenjen meg tartalom. Egy táblázat akár több tartalmi elembe is elhelyezhető és a későbbiekben elég egy helyen frissíteni és minden oldalon a legfrissebb információ fog megjelenni. Egyedi stílust kaphat minden cella, mégis egységes keretben jelennek meg a táblázatok. A .csv feltöltés segít, hogy a már meglévő táblázatok egyszerűen feltölthetőek legyenek az oldalra, azok az oldal grafikájának megfelelően jelenjenek meg. A kész táblázatok letölthetőek a rendszerből.

felhasználó modul Létrehozható, törölhető, módosítható felhasználó, meghatározható minden regisztrált adat, letölthető, feltölthető a teljes felhasználói lista. Egyszerűen rendeben tarthatóak a regisztrált felhasználók. Külön kategória, egyedi tartalom jeleníthető meg akár személyenként mindenkinek. A bejelentkező felhasználó külön szolgáltatásokat vehetnek igénybe, vásárolhat, személyre szabott ajánlatot kaphat, játszhat, szavazhat. Minden felhasználói tevékenységéről közvetlen visszajelzés kérhető.

galéria modul Ez a funkció egyszerűen kezelhető megoldást kínál képek, képgalériák kezelésére. Választható a képenkénti, vagy a csoportos feltöltés lehetősége, de mindkettő egyszerre is használható. A galériakezelő beépített funkciója az automatikus képméretezés, a logó vagy vízjel képekre helyezése. Minden kép egyedi azonosítót kap, az átméretezett képek jelennek meg az oldalon, meghatározott keretben, akár pop-up akár lapozós galériába rendezve. A galériákat képekhez, szöveghez, menükhöz vagy rovatokhoz is kapcsolhatjuk, minden kép és galéria névvel és leírással rendelkezik, amit a Gothic CMS felhasználói felületén állíthatunk, amennyiben szükséges a képekhez tartozó szövegeket alt-tag formájában is megjelenítjük. Kiegészítő modulokkal többletfunkciókat kap az alap galéria kezelő, mint a képek egyenként történő címkézése, képkeresés, képküldés, galéria továbbítás, vagy emléklap készítés funkció.

képküldés modul A galéria modullal együtt kiválóan használható elem. Funkcionalitásban egy szokásos képeslapküldést valósít meg, egyedi mezőkkel és lehetőségekkel kiegészítve. Akár saját tartalmat, ajánlókat, kapcsolódó anyagokat építhetünk az elküldött levélbe, egyéb kapcsolódó tartalmat ajánlhatunk a címzettnek. A rendszer beállítható tulajdonsága, hogy a feladó és a címzett is személyre szabott levelet kapjon az elküldött képpel együtt. Az elküldött képe lehet a legenerált thumbnail kép egy linkkel, mely segítségével ellátogathatunk az oldal azon részére ahol a képet meg lehet nézni, lehet maga a generált logóval, vagy vízjellel ellátott kép, de az eredeti kép elküldésére is van lehetőség. Egyedileg kialakítható - amennyiben felhasználókezelés is kapcsolódik a rendszerhez - egy képeslap néző rész, amikor a címzett egy linket és egy felhasználó/jelszó párt kap, melyek segítségével az oldalon megnézheti a küldött képeslapot. Ilyenkor egyedi szöveg vagy elrendezés is választható.

programkereső Ez a modul lehetőséget ad cikkeink kategorizálására, így olyan szűrőket hozhatunk létre mely segít a felhasználóknak megtalálni a releváns tartalmat. Leggyakoribb felhasználási terület a programok kategorizálása, időpont, helyszín, stílus, előadó stb. szerint. A kategóriák száma végtelen, bármilyen szolgáltatás, vagy termék szűrése megoldható, csak a megfelelő opciókat kell kialakítani. Működése hasonlít a címkézéshez, csak front-end oldalon szembetűnő a változás.

objektum kezelő Táblázat, videó, letöltés, zene, rádió, flash, egyszerű kép, banner, iframe stb. beilleszthető a rendszerbe. Ebben a modulba a különböző elemeket előre bekonfiguráljuk, hogy a honlap feltöltése közben a lehető legkevesebb idő alatt lehessen létrehozni az új tartalmat. Minden esetben az alap elemeket hozza létre a Gothic CMS segítségével, mikor ezek elkészültek néhány mozdulattal össze lehet álltani az egész tartalmi elemet, majd publikálni. Az összes beépülő elem bármely tartalmi elemben felhasználható, akár többször is, így ha olyan tartalmat helyezünk el ami sok helyen megjelenik oldalunkon, akkor a későbbiekben elegendő egy helyen megváltoztatni azt és mindenhol a legfrissebb változat jelenik meg. Képek beillesztését is elegendő egyszer elvégezni, utána a kép hivatkozását már nem kell változtatnunk, csak magát a képet kell újra feltöltenünk ha meg kívánjuk változtatni.

letöltés A Gothic rendszer három formában kezeli a letöltéseket. Szövegbe ágyazott link formájában, kapcsolódó anyagként, és külön letöltéslistaként. Mindháromnak megvan az előnye, kombinációjukkal igen hasznos segítséget nyújthatunk látogatóinknak. Minen tartalmi elem rendelkezik kapcsolódó anyagokkal melyek közé elhelyezhetjük letöltéseinket, melyeket külön tartalmi elemként hozunk létre a rendszeren belül. Ennél bonyolultabb a linkkel történő hivatkozás, mikor egy ftp tárhelyről, egy linkről, vagy akár a rendszerbe való feltöltéssel készítjük elő a letöltést, és ezt egy egyszerű szintaxissal hivatkozásként rakjuk be a szövegbe. A harmadik és talán legjobban átlátható változat, mely az előbbi kettő minden hasznos tulajdonságát ötvözni képes. Ebben az esetben ugyancsak tartalmi elemet hozunk létre, melybe akár egy vagy több letöltést helyezünk el, melyek listaként, vagy önálló elemként jelennek meg a felhasználó számára. Ezt a hivatkozást, mind szövegben, mind kapcsolódó anyagként elhelyezhetjük, ennek az elemnek a linkét külső alkalmazásból, más oldalakról is könnyen elérhetjük.

egyszerű form Az egyszerű form lehetőséget biztosít, hogy üzenetet küldjenek honlapján keresztül a látogatók, megjegyzést küldjenek, vagy vendégkönyv bejegyzést hagyjanak az oldalon, de akár egy egyszerű megrendelést is elvégezhetnek vele. Az egyszerű form esetében megadhatja a felhasználó az adatait, és egy szabad mezőben üzenetet küldhet nekünk. Az Gothic CMS felületen korábban meghatározott, azonnali választ kap, továbbá egy megadott rendszer e-mail-címre is megérkezik az üzenet, hogy tudjunk foglalkozni a kérdéssel, kéréssel, megjegyzéssel.

összetett form Az összetett form, az egyszerűtől annyiban tér el, hogy interaktív elemekkel lehet bővíteni a funkcionalitást. Válaszok bejelölésével, legördülő menükből kategóriák kiválasztásával változhat maga a form is, az igényeknek megfelelően, így a legbonyolultabb megrendelések is elvégezhetőek a honlap felületén keresztül. Lehetőség van az üzenetek több kapcsolattartó felé történő továbbítására, melynek vezérlését ugyancsak az Gothic CMS felületén el tudjuk végezni. A form elemei testre szabhatóak, akár tartalmi elembe akár önállóan beilleszthetőek, változhatnak együtt a termék, vagy szolgáltatás kínálattal.

oldalparaméter modul Minden amit csak módosítani lehet, de nem fér bele az általános keretbe, azt az oldalparamétereknél találjuk. Sűrűn változó elérhetőség, vagy e-mail cím esetén ha azokat egységesen akarjuk kezelni, akkor itt állíthatjuk be azokat. Csak egyszer kell beállítanunk a gyakran ismétlődő elemeket. Szinek, formák, képek megváltoztatására is lehetőség van, meghatározzuk mit kívánunk változtatni Gothic CMS felület segítségével az oldalon, majd elkészítjük hozzá a vezérlőt.

admin log modul Ez a funkció segít, hogy az oldal indulásáig visszamenőleg, minden változást vissza lehessen keresni. Minden frissítés, vagy, hogy mikor regisztrált egy felhasználó, mi változott legutóbb az oldalon, ki jelentkezett be vagy ki az elmúlt időszakban tárolásra kerül, csak rá kell keresni és már ellenőrizhető is.

küldd el A küldd le funkció egyszerűsíti a megtalált információ továbbítását. Ebben az esetben a felahsználó egy címzettnek küldheti el az oldalunkon megtalált tartalmat. A Gothic CMS felületen határozhatjuk meg, hogy milyen tartalommal továbbítsuk az üzenetet, hogy a címzett és a feladó milyen üzeneteket kapjon meg. Általában a küldéskor egy felugró ablakban megjelenő az oldal megjelenéséhez igazodó egyszerű formot kell kitölteni.

nyomtasd ki Ez a funkció egyszerű megoldást nyújt az oldal tartalmának nyomtatható verzióban történő megjelenítésére. Egyedi formázást kaphat az aktuális tartalmi elem, csak az általunk meghatározott részek kerülnek bele a nyomtatási képbe, az oldalon található kezelőfelületek nélkül.

többnyelvűség A Gothic CMS több nyelv párhuzamos kiszolgálására képes. A rendszert két irányra optimalizáltuk, az egyik esetben minden nyelven eltérő tartalom jelenik meg, a másik esetben minden tartalomnak minden elérhető nyelvű változata rendelkezésre áll. A nagy különbség a két típus között, hogy a nyelvváltásnál az első esetben egy meghatározott oldalra lép át a felhasználó, a második esetben az aktuális tartalmi elem választott nyelvű változatára. A Gothic CMS által kezelhető nyelvek száma nincs korlátozva.

nyitólap Lehetőség van a nyitólap külön kezelésére a Gothic CMS rendszerben. Külön kiemelhetjük a nyitólap funkcióit és egyesével paraméterezhetjük azokat, külön tartalomként szerkesztve, vagy teljesen egyedi megjelenést biztosítva. Boxkezeléssel kombinálva, a nyitólapi megjelenés is olyan könnyen és egyszerűen módosítható, mint a tartalmi elemek bármelyik része. A nyitólap struktúrájában eltérhet a többi aloldal felépítésétől, ennek megfelelően irányító, vagy bemutatkozó funkciót is elláthat, többnyelvűség esetén a nyelvválasztás is történhet ezen az oldalon.

fejléc Nagy problémát jelent a különböző termékcsoportok, szolgáltatások, vagy brandek elkülönítése egy oldalon belül, ennek megoldására alakítottuk ki a fejléc modult. A Gothic CMS felültén beállított fejlécképek, animációk, videók jelenhetnek meg egy bizonyos menü, rovat, tartalmi elem esetén, ezzel egyedi megjelenés adható az aktuális aloldalnak. Így megoldható a szponzorálható aloldal, vagy figyelemfelkeltővé, mozgalmasabbá tehető az oldal. Az oldal felépítése biztosítja, hogy a grafikai elemek változása esetén is megmarad minden tartalom csak a megjelenés változik.

feltöltés Ez a modul biztosítja a még teljesebb kapcsolattartást a honlapjára látogatókkal. Feltöltés segítségével, dokumentumokat, képeket, szoftvereket, videókat küldhetnek önnek, vagy közvetlenül az oldalra is. A Gothic CMS lehetőséget biztosít, hogy moderálja a feltöltéseket, vagy egyszerűen irányítsa azokat a megfelelő rovatokba, tartalmi elemekhez. Akár a teljes feltöltési folyamat működhet beavatkozás nélkül, utólagos ellenőrzéssel. Ehhez többszintű felhasználókezelés és nagyobb adminisztráció munka szükséges.

ajánlatkérő Az ajánlatkérő modul alkalmazásával lehetősége nyílik arra, hogy termékeit, szolgáltatásait egyedi konstrukciókban, megrendelői igényeinek megfelelően értékesítse. Az ajánlatkérés lehet egy egyszerű kérdőív, de akár egy összetett több lépésből álló, a válaszok függvényében változó interaktív platform is. Minden esetben a legszükségesebb információk bekérése, a termékekhez és szolgáltatásokhoz tartozó paraméterek minél szélesebb körű bemutatása és azok közötti kapcsolatok megadás a legfontosabb, a modul hatékony működése szempontjából. Több lehetősége is nyílik az ajánlat létrehozására, az online a rendszer által azonnal generált ajánlattól, az üzletkötők által kipostázott változatig terjed, ezek minden fontosabb rendszerelemét képes kezelni a Gothic CMS.

kapcsolódó anyag A modul kifejezetten az oldalon történő minél könnyebb eligazodást hivatott kiszolgálni. Bármelyik tartalmi elemhez csatolhatunk kapcsolódó anyagként honlapunkon már létrehozott tartalmat. Az anyagaink összekapcsolása megvalósulhat a Gothic CMS által vezérelt kulcsszavak, címkék, címek, rovatok, menük alapján, de az elemek egyesével történő társítása is működik.

további tartalom A honlapokon található egy-egy cikkhez nem mindig a menüstruktúrán végighaladva jutunk el, így lehet azzal sem vagyunk tisztában milyen rovatban vagyunk, vagy hol találunk hasonló cikkeket. Ennek a problémának a megoldására hoztuk létre a további tartalom megjelenítésének lehetőségét, mely külön elemként építhető a rendszereinkbe. Egy cikk, termék vagy szolgáltatás esetén megmutathatjuk, hogy azonos kategóriában még mit találhat az olvasó, így a hasonló témájú írásokat könnyen elérheti, különösebb fejtörés nélkül.

rendelés A Gothic CMS kiválóan alkalmas rendelései kezelésére. Egy rendszerben rendezheti az igényeket, irányíthatja a válaszokat, a tranzakciók állapotát. Egyszerűen állathat az állapotjelzéseket, így folyamatos visszajelzést biztosíthat vásárlói számára. Könnyen figyelemmel kísérheti, a rendelési folyamat minden pontját és azonnal be is tud avatkozni, ha valamilyen rendellenességet tapasztal. A rendszerben akár évekre visszamenőleg kereshetőek a rendelések.

termék Az egyik legfontosabb tartalmi elem a termék csoport. A Gothic CMS rengeteg lehetőséget nyújt termékei konfigurálására. A termékek megjelenése lehet statikus, vagy interaktív, a paraméterek száma és azok kategóriái szabadon szerkeszthetőek, vásárlóinak, viszonteladóinak egyedi árakat kedvezményeket adhat, melyeket a rendszer önállóan képes kezelni. Amennyiben a termékkategóriákat megfelelően állítjuk össze, abban az esetben egy összehasonlító modullal a vásárlók bármely két terméket összevethetik. Lehetőség van a termékekhez további információk csatolására, mint a hasonló termékek a webáruházban, vagy a vásárlási ajánlók, a top termékeke, vagy akár akciók, előrendelés, készlethiány jelzésére és alternatívák ajánlására.

leadlista Egyszerű de annál hasznosabb eleme lehet rendszerének a leadlista modul. Ha sok tartalmi elem van oldalán, akkor az adminisztráció, a termékek külön kategóriákba rendezése visz el rengeteg időt. Ennek megoldására a tartalmi elemekhez kapcsolódó lead (ajánló) bevezetés a legcélszerűbb. Minden tartalmi elemhez készíthetünk egy rövid ajánlót, melyek csak a leadlista nézetben jelennek meg. Ilyenkor a menüben vagy rovatban található összes tartalom lead része listázódik ki. Ez lehet csak képes tartalom, lehet kép és rövid szöveg, vagy csak szöveges rész is. A megjelenés ebben az esetben is előre definiált formában történik, így nem kell azzal foglalkoznia, hogy állítgatja a termékeket egyesével. Lehetőség van a terméksorrend kézi meghatározására, de egyszerűbb rendezési módok, mint az ABC szerinti, vagy az időrendi rendezés is választható.

rotátor A fejlécek cseréjére fejlesztettük ki ezt a modult. Lényege, hogy bármilyen képeket behelyezhetünk a rotátorba, melyek egymás fogják váltogatni a fejlécebe. Előnye, hogy könnyen cserélhetjük a fejléceket, akár naponta, egyedi reklámfelületként, vagy hangulati elemként használhatjuk azt. Saját promóciót, vagy reklámokat helyezhetünk el benne, természetesen a megfelelő hivatkozásokkal, melyek átviszik a látogatót az aktuális tartalmi elemre. A rotátor tartalmi elemben boxokban is elhelyezhető.

hírlevél Box vagy állandó panel formájában is megjelenhet az oldalon a hírlevélre történő feliratkozás lehetősége. Nem sokban tér el a működése a felhasználó regisztrációtól, viszont attól lényegesen szabadabban kezelhető. A feliratkozó felhasználók e-mail címűk alaján kerülnek tárolásra, így ha később rendszerünkben regisztrálni szeretnének, annak sem lesz akadálya, ha azonos e-mail címmel regisztrálnak, akkor a funkciók összekapcsolhatóak. Opcionálisan megadható több mező, melyek kitöltését elvárjuk a feliratkozóktól. Minden feliratkozás szerepel a felhasználó listában, letölthető és más rendszerekben is felhasználható. A címlista kompatibilis az általunk fejlesztett hírlevél küldő szolgáltatással, mely az ilaurin rendszerünk szerves része.

kereső és képkereső Az oldal tartalmi elemeit indexelve egyszerű, részletes és képkereső szolgáltatást is választhatnak ügyfeleink. Előre meghatározhatjuk, hogy a tartalmi elemek mely részére, milyen típusú tartalmakra lehessen keresni, miként jelenjenek meg a keresési eredmények. Lehetőség van a kulcsszavas keresésre is. Ebben az esetben képeknek, videóknak vagy cikkeknek olyan rejtett kulcsszavakat állítunk be, melyekre keresve az adott elem megjelenik a keresési eredmények között. Ezek a kulcsszavak más helyen nem szerepelnek az oldalon, teljesen rejtve maradnak a látogató előtt. Ez a szolgáltatás képek rendezését és kereshetőségét nagyban elősegíti. Keresésekről statisztika készíthető, mely az Gothic CMS rendszerben havitól, óránkénti keresésig pontosítható.

címkézés A blogokból jól ismert szolgáltatás, mikor címkékkel látjuk el a tartalmi elemket, ezzel kategóriákba soroljuk őket, és valamilyen közös téma szerint összekapcsoljuk. Egy kattintással szűrhetjük le az azonos címkével rendelkező tartalmakat, megkönnyítve a keresést a felhasználók számár. Minden tartalmi elemet több címkével láthatunk el, így bonyolult kapcsolati hálót építhetünk ki az oldal elemei között. A Gothic CMS felületen az összes általunk már használt címke megjelenik és azokból választva könnyen, gyorsan kategóriákba rendezhetjük dolgainkat, vagy új címkéket is készíthetünk.

paraméterkezelő Termékeink, szolgáltatásaink összehasonlíthatósága érdekében érdemes kialakítani olyan paramétereket, melyekhez hozzárendelve az értékeke szemléltethetjük az tartalmi elem tulajdonságait. A paraméterek szabadon bővíthetőek és kategorizálhatóak, egységes használat esetén kereséshez, vagy összehasonlító funkció kialakításához kiváló alapot nyújthatnak. A paraméterek minden esetben külön kitöltendő részek a tartalmi elemek esetén, így ezek megjelenése, eltérhet az oldal alapelemeitől.

rovat Rovatot, olyan honlapok kialakításánál ajánlunk, ahol több azonos súlyú területet kívánnak megjeleníteni az oldalon, esetleg minden rovat külön szerkesztőkkel, tartalmi elemekkel rendelkezik. Ilyen esetben minden rovatnak külön struktúrát készíthetünk a rendszerben, melyek elkülönülnek egymástól, mégis egy komlex rendszert alkotnak. Más rendszerekhez képest többletfunkció a rovatonkénti szűrés, a tartalmi elemek csoportonkénti rendezése. A struktúrákat és megjelenést egyedileg meghatározhatjuk, a különböző rovatok megjelenése az aktuális téma igényeihez igazítható. A tartalom rovatok közötti mozgatásával a megjelenés is változik, különösebb beavatkozás nélkül, a dolgunk csak annyi, hogy kiválasztjuk hol jelenjen meg cikkünk.

kapcsolat Többször hasznos egy egyszerű form, vagy egy ajánlatkérés, bizonyos problémák meghatározására, de vannak esetek amikor pontosan szeretnénk tudni, hogy mivel kapcsoltban, milyen oldal böngészése közben kívánt kapcsolatba lépni velünk egy felhasználó. Erre alkalmas a kapcsolat modul, mely nem csak az üzenetet és elérhetőséget rögzíti, de megadja a böngészés pontos paramétereit is. Ha minden oldalon elhelyezünk egy kapcsolat linket, pontosan tudni fogjuk, hogy honnan jutottak a kapcsolat oldalra. Ha több helyen tudnak feliratkozni hírlevelére, azt is regisztrálhatjuk, hogy pontosan mely oldal böngészése közben határozta el magát a látogató a jelentkezésre. Egy-egy akció meghirdetése alkalmával, képet kapunk arról, hogy felhasználóink milyen területeket preferálnak, mely tartalmak vonzzák jobban vásárlóinkat. Mindennek természetesen az alapja egy kapcsolat form, szabadon meghatározható mezőkkel.

banner Bannerek kezelését bármely oldal esetén képes kiszolgálni ilaurin rendszerünk. Az oldalakba bannerkódok helyezhetők, bannerzónákat alakíthatunk ki, vagy boxok formájában bannereket illeszthetünk az oldal bármely részébe. Banner elhelyezés szempontjából a legrugalmasabb a boxkezeléssel kombinált rendszerünk, de más esetben a banner modul tartalmazhat fix magasságú és szelességű, rögzített helyen lévő bannereket, vagy akár banner oszlopokat, sorokat, melyekbe tetszőleges számú reklám elhelyezhető.Hamarosan további leírásokkal és képekkel bővül a tartalom. Látogasson vissza néhány nap múlva!

játék Egyszerű válaszadó, vagy tippelős, esetleg interaktív játékok kezelését is lehetővé teszi a Gothic CMS. Az oldalra készíthetünk feleletválasztós játékot, megadva a kérdések számát, elkészíthetjük a válasz lehetőségeket, melyek közül kijelöljük a helyes választ. A játékos az oldalon megadja adatait majd tippel, az admin felületen pedig az összes játék eredményét már kiértékeléssel együtt tölthetjük le feldolgozásra. Könnyen, gyorsan hozhatunk létre új játékokat, párhuzamosan akár többet is futtathatunk az oldalon.
Összetettebb interaktív játékok rendszerbe kapcsolására is van lehetőség. A külön elkészített játék értékelése történik ilyenkor a rendszerben, így egységes felületen kezelhetjük felhasználóink tevékenységeit.

szponzortár Rendkívül sok esetben előfordul, hogy egy egy képet, valamilyen logót, szponzort több helyen jelenítünk meg az oldalon, és egy idő múlva már nem tudjuk pontosan hol kellene cserélnünk a képeket, mikor tettük fel az oldalunkra azt a bizonyos logót, mely aloldalakat, tartalmi elemeket szponzorált egy bizonyos cég. Ennek megoldására a legalkalmasabb a szponzortár modul, melyben összegyűjthetjük azokat a képeket, animációkat melyeket egységesen kell használnunk az oldalon. A tartalom létrehozásakor ebből a szponzorlogó tárból választhatjuk ki a megfelelő objektumokat. A későbbiekben elég csak a logótárban cserélni a képet, vagy animációt, így ettől a pillanattól kezdve, mindenhol ahol ezt a képet használatuk az új változat fog megjelenni. Nem kell időrabló keresgéléssel töltenünk az időnket.

videó Videók kezelésére is több lehetőség van, melyek közül a két legfontosabb a saját videó beillesztése ill. a külső szolgáltatón elhelyezett film beillesztése tartalmi elemeinkbe. Mindkettőre kínál megoldást a Gothic admin rendszer. A saját videó esetén feltöltjük az aktuális videót a szerverre, majd ezt a rendszer konvertálja a megfelelő előre megadott formátumra, és behelyezi az oldal grafikájába illeszkedő lejátszóba. A tartalmi elembe helyezés egy egyszerű link beszúrással megoldható.
Külső helyről származó videók beillesztésére a legegyszerűbb mód, hogy a videó hivatkozási számát egy külön paraméterezhető videótárba töltjük be, tartalmi elembe pedig az elem egyedi azonosítójára hivatkozva helyezzük el. Így kiküszöbölhetjük, hogy az oldal egysége felboruljon, és olyan paraméterek kerüljenek beépülésre, melyek tönkreteszik az oldalt.

emléklap Az emléklap a képeslapküldés egy fejlesztett formája. Ebben az esetben egy általunk feltöltött háttérképre kerül rá a kiválasztott kép, melyhez megadhatunk egy vagy több saját szöveges tartalmat, melyek színe és elrendezése is változtatható. Az emléklap letölthető formában, vagy továbbküldve is alkalmazható. Ez a funkció kiválóan alkalmas arra, hogy a felhasználó az egyedi igényeinek megfelelő formátumban küldhesse el az általa fontosnak tartott képet, barátainak, ismerőseinek. Az oldal felhasználó kezelő rendszere az elküldött emléklapok paramétereit el tudja tárolni, melyet a küldő a későbbiekben is előkereshet profiljából.

jogosultság kezelő Többfelhasználós admin rendszernél, vagy olyan felhasználói felületen ahol több kategóriát kívánunk kialakítani szükséges a jogosultságkezelő modul alkalmazása. Minden esetben meghatározhatóak a felhasználói csoportok, azok hozzáférési jogai, feladatai. Az admin rendszerben ezek a jogok a tartalmi elemek létrehozására, módosítására, vagy bizonyos modulok elérhetőségére terjednek ki általában, de érdemes minden rendszernél külön átgondolni a jogosultsági szintek paramétereit. Jogosultsági kategória lehet, az adminisztrátor, szerkesztő, korrektor, képfeltöltő stb.
Felhasználó oldalon kicsit összetettebb és mindenhol az egyedi igényeknek megfelelően kialakított rendszerre van szükség. Általában elmondható, hogy a funkciókhoz való hozzáférés, az oldal egyes részeinek elérése, a tartalmi elemek bizonyos részének megjelenése a legfontosabb beállítások egy-egy felhasználói csoport esetében. Jogosultsági kategória lehet, az egyszerű felhasználó, a VIP felhasználó, viszonteladó, partner, moderátor stb.
Csoportonként akár megjelenésben akár paraméterekben eltérő tartalmat jeleníthetünk meg az oldalon felhasználóink beállításának megfelelően. Személyre szabott ajánlatokat, vagy reklámokat helyezhetünk el az erre a célre kialakított boxokban.

szűrő Tartalmi elemek közötti keresés egyszerű módja a szűrés. olyankor alkalmazható, ha egységes paraméterekkel látjuk egy termékeinket vagy szolgáltatásainkat. Ilyenkor előre meghatározott, vagy a paraméterek számától függő szűrő kialakítására van lehetőség. A paraméterek beállításakor meghatározhatjuk, hogy a szűrésnél milyen formában jelenjen meg egy-egy elem, beíró mezőként, választási lehetőségként, gombként, vagy legördülő menüben. A szűrő változatosságának csak az oldal mérete és a használhatóság szab határt. Egy összetett rendszer segítségével akár személyre szabottan is kínálhatunk terméket vagy szolgáltatást. Minél pontosabban tudjuk kialakítani a választható lehetőségeket, annál hasznosabb szűrési eredményt biztosíthatunk felhasználóinak, ezáltal a hatékonyság jelentősen növelhető.

kosárrendszer Webáruház kialakításának legfontosabb eleme a kosárrendszer, mely lehetőséget ad vásárlási lista összeállítására, az elemek kosárban történő átnézésére, azokkal interakciók végrehajtására. A kosárba helyezett dolgokat tudjuk végül megvásárolni, azokat egységes csomagként tudjuk a továbbiakban kezelni, az oldalba épített további műveleteket már az egységes kosárral tudjuk elvégezni. Ha a felhasználó felület megengedi, kosarunkat a későbbiekben is megnézhetjük, a vásárlás-kiszállítás folyamatát folyamatosan figyelemmel kísérhetjük. A felhasználói profilba minden kosár mentésre kerül így azt bármikor visszakereshetjük, ellenőrizhetjük vagy akár profilunkban nyilvánossá tehetjük más felhasználók számára.

bankkártyás fizetés Önálló modulként is használható funkció, de webáruházak kiegészítő szolgáltatásának a legjobb. A modul működését mindig a szerződött bank specifikációjának megfelelően alakítjuk ki, mindenben betartva a biztonsági és jogi előírásokat. A legfontosabb, hogy az üzleti kapcsolatban zökkenőmentesen működjön a fizetés folyamata. Fontos még helyesen meghatározni, hogy a vásárlási folyamatba miként illesszük bele a bankkártyás műveleteket, hogy adunk-e lehetőséget a vásárlónak más fizetési módok választására, egy esetleges banki elutasító válasz esetén milyen lépéseket választhat ügyfelünk, hogy a folyamatot befejezhesse, esetlegesen utánvét vagy készpénzes vásárlás igénybevételével. Kialakítható egy olyan rendszer melyben az ügyfél jelezheti a probléma okát, és esetlegesen foglalást jegyeztethet be az adott kosárra, vagy termékre.

szállítási mód Webáruháznál egy fontos szempont, hogy már a vásárlási folyamat alatt kiválasztható legyen, hogy milyen formában jut el a megrendelőhöz a termék. A Gothic CMS felületén korlátlan számú lehetőséget állíthatunk be, melyekből a vásárló a számára legkedvezőbbet ki tudja választani, egyben kalibrálható a szállítási költség, mely az aktuális szállítócég tarifatáblázatával szinkronizálható.

árkezelő Az árkezelő modul lehetőséget biztosít rá, hogy akár vásárlónként egyedi árat állíthasson be. Kategóriákat tudunk kialakítani melyeket a termékekhez rendelünk, majd meghatározzuk, hogy mely felhasználónk milyen kategóriába tartozik, így ő a számár kialakított árat látja, és azon az áron rendelheti meg termékünket. Az árkezelő alkalmazása elengedhetetlen viszonteladói rendszer kialakításánál, de egyedi vásárlók kedvezményeinek beállítására is kiválóan alkalmas. A kategóriák meghatározása és beállítása történhet a Gothic CMS felületén keresztül, de beállítható, hogy bizonyos események hatására beavatkozás nélkül váltson a felhasználó kategóriát.

kategóriakezelő A modul az árkezelő szélesebb körben történő alkalmazását teszi lehetővé. Ebben az esetben nem árat vagy viszonteladói csoportot alakítunk ki, hanem a rendszer segítségével határozzuk meg, hogy a felhasználó milyen kategóriába tartozik. Ilyen kategória lehet, hogy milyen nyelven látja az oldalt, milyen országból kapcsolódik oldalunkra, milyen pénznemet preferál, milyen terméktípusokat érhet el stb. Ezek hatására, az adott nyelven jelenik meg számára az oldal, az adott területe lévő viszonteladói hálózatot nézheti meg, vagy a környezetében zajló eseményekről tájékozódhat, az árak a számára legjobban érthető formátumot veszik fel, ugyanígy a dátumok, ha bizonyos termékeket előnyben részesít akkor azok külön kategóriában jelenhetnek meg a számára stb. A lehetősége tárháza ezen modul esetén is kimeríthetetlen.

összehasonlító Az összehasonlító modul legjobban azokban az esetekben alkalmazható, ha már a paraméterkezelőnél úgy alakítjuk ki a kategóriákat, hogy azokat az összes termékünkre, vagy termékcsoportonként mindenre alkalmazni tudjuk, mert ebben az esetben az azonos csoportba sorolt termékek tulajdonságai összehasonlíthatóvá válnak. Ez a modul egy külön területe, egyedi megjelenéssel, megmutatja az összeválogatott termékek tulajdonságait, rendezett formában, így könnyen kiválaszthatjuk az a terméket ami számunkra a legjobban megfelel, vagy két nagyon eltérő termék közös tulajdonságara deríthetünk fény, kiválaszthatjuk, hogy mely termékek illenek össze és melyek nem kompatibilisek egymással.

tooltip Az oldalon található kifejezések értelmezésében segít ez a modul. Működése abban áll, hogy minden fontosabb elemhez csatolhatunk egy magyarázó szöveget, mely akkor jelenik meg egy kis ablakban, ha fölé visszük az egerünket, elmozdulva róla el is tűnik. Ezzel megkönnyítjük a tartalom megértését, de nem bontjuk meg az egységet hosszú magyarázatokkal.
Ha formokat használunk, akkor egyszerűen a mező neve fölé mozgatott egér mellett meg tudjuk jeleníteni, hogy mit is várunk el a felhasználótól, hogyan töltse ki a form adott sorát. Táblázatokban magyarázó szöveget írhatunk a cellák tartalma mellé, cikkekben egy-egy fontosabb kifejezés magyarázatát, írhatjuk le ki, de nem zavarjuk meg a szöveg egészét. Képek megjelenítésénél hosszabb leírásokat is elhelyezhetünk a tooltipben, vagy technikai leírást adhatunk, de az oldal képe egységes marad.

egyedi modul Egyedi modult építünk a rendszerbe ha olyan kéréssel találkozunk, melyre nincs szükség általánosságban. Ezek lehetnek különleges játékok, tervezők, csevegő alkalmazások, vagy bármi amit szükséges az adminból irányítani, de általában nem szerves része honlapoknak. Sok esetben egyedi modul csak egy-egy nagyobb kampány idején működik, majd kikerül a rendszerből.

| menükezelő | box | tartalmi elem | táblázat szerkesztő| .CSV kezelő | felhasználó | programkereső | objektum kezelő | letöltés | egyszerű form | többnyelvűség | nyitólap | fejléc | feltöltés | ajánlatkérő | kapcsolódó anyag | további tartalom | összetett form | rendelés | termék | leadlista | rotátor | független többnyelvűség | galéria | hírlevél | kereső | képkereső | címkézés | paraméterkezelő | rovat | kapcsolat | banner | játék | szponzortár | videó | emléklap | jogosultság kezelő | szűrő | kosárrendszer | bankkártyás fizetés | szállítási mód | árkezelő | kategóriakezelő | egyedi modul | összehasonlító | tooltip| oldalparaméter | admin log | küldd el | nyomtasd ki

Címkék: admin | cms | gothic | modul
 

© 1994-2011 Deepskeye Systems - info@deepskeye.hu